Uzmanlar
Uzmanlarımız, mesleki deneyimleri ve uzmanlık alanlarıyla psikoterapi sürecinizde size en uygun çözümü sunarlar. Sayfamızda yer alan psikoterapistlerimiz, gizlilik prensiplerine uygun olarak çalışırlar ve mesleki etik değerleri benimserler. Size en kaliteli hizmeti sunmak için buradayız ve hayatınızda daha mutlu bir geleceğe adım atmanız için size destek oluyoruz.
Sıkça Sorulan Sorular
Aklınıza takılan soruları cevaplamak için buradayız
Çocuk terapisine kimler katılmaktadır?
Çocuk terapisine 0-18 yaş aralığındaki çocuk ve ergenler katılabilirler. Terapistin gerekli gördüğü durumlarda aile üyeleri de terapi sürecine dahil edilebilir.
Online olarak oyun terapisi hizmeti alınabilir mi?
Oyun terapisi çocuğun iç dünyasını oyuncaklarla anlattığı deneyimsel bir süreçtir. Online terapide bu oyuncaklar kullanılamayacağı için online olarak oyun terapisi hizmeti vermek verimli olmayacaktır. Oyun terapisi için lütfen yüz yüze seanslarımıza başvurunuz.
Çocuk terapisi sonrası ailelerle de görüşüyor musunuz?
Çocuk terapisi öncesinde ve sonrasında ailelerle görüşüp gerekli bilgilendirmeler yapılır. Çocuk terapisi sadece çocuk üzerinden ilerleyen değil ebeveyn ile iş birliği içerisinde bulunulduğunda daha sağlıklı ilerleyen bir süreçtir. Ergenlik döneminde olan bazı 18 yaş altı danışanların seans bilgileri ancak istisnai durumlarda, danışanın onayı doğrultusunda aile ile paylaşılmaktadır.
Aile terapisi ve çocuk terapisi arasındaki fark nedir?
Aile terapisi değişim ve gelişimi sağlamak adına ailelerle birlikte aileyi bir bütün olarak ele alan bir psikoterapi şekliyken çocuk terapisi çocuklarla çeşitli envanter ve etkinliklerin planlandığı bir terapi türüdür.
18 yaşından küçük çocuğum için ben seans alabilir miyim?
18 yaşından küçük çocuğunuz için siz de seans alabilirsiniz. Ödeme ekranında ödemelerin 18 yaş üstü bireyler tarafından yapılması daha uygun olacaktır.
Çocuğum kaç yaşında online terapi desteği alabilir?
Online terapi, çocuğunuzun hangi konuyla ilgili terapi alacağına göre değişkenlik gösterebilir. Konuyla alakalı sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Çocuğum ne zaman online psikolojik destek almalı?
Çocuğunuzda aşağıda belirtilen maddelerden bir veya birkaçı mevcutsa terapi desteği alması gerekmektedir. - Gelişim Dönemi Krizleri - Sınav Kaygısı - Okul Başarısı - Okula Uyum sorunları - Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu - Tik Bozuklukları - Dikkat Sorunları - Uyum Problemleri - Takıntılar - Gece veya gündüz idrar kaçırma - Yeme Problemleri - Travmalar - Davranış ve Öfke sorunları - Boşanma Sorunları
Çocuk terapisi kaç seans sürer?
Bu sorunun net bir sayısal cevabı yoktur çünkü nasıl ki aynı olayı yaşayan bireyler farklı tepkiler verebiliyorsa aynı sorunu yaşayan çocuklar da farklı süreçlerde iyileşme hızı gösterebilmektedir.
Seansları ne kadar sürede bir almalıyız?
Seans aralıkları genellikle haftada bir ya da iki haftada bir şeklinde planlanabilirken terapistinizle birlikte sizin için en uygun zaman aralığını belirleyebilirsiniz.
Terapi alması çocuğumun siciline işlenir mi?
Psikoterapi süreci almak sicile işlemez.
Çocuk terapisti ne iş yapar?
Çocukların kişilik gelişimi, çevresel etkenler, fiziksel ve bilişsel gelişimi, cinsel gelişimi gibi konularda psikoterapi hizmeti vermektedir. Buna ek olarak, ihtiyaçları doğrultusunda ebeveynlere ebeveyn danışmanlığı hizmeti sunmaktadır.
Kimler çocuk terapisti olabilir?
Psikoloji lisans eğitimini tamamlamış, sonrasında çocuk psikolojisi alanında gerekli yüksek lisans ve terapi eğitimlerini tamamlamış kişiler “Çocuk Psikoloğu” olarak tanımlanır. Günümüzde ‘pedagog’ adında bir unvan yoktur bunun sebebi pedagoji bölümünün (1982 yılında kapatılmış olması) artık ülkemizde bulunmamasıdır.